top of page
Foto van schrijverRaischa Hutten

Een Portie Rust

Bijgewerkt op: 23 feb. 2022

Morgen begin ik ècht. Volgende week onderneem ik actie. Later als ik groot ben…..






Later…wanneer het allemaal beter is. Later wanneer je wèl blij bent. Later als alles anders is. ‘Later’ is als het gras dat bij de buren altijd groener lijkt. Het is niet groener bij een ander. Bij jou is het gras al zo groen als gras maar zijn kan. Je ziet het alleen niet, omdat je met je hoofd alleen maar over de schutting van de buren zit te gluren.


Wanneer je alleen maar bezig bent met de toekomst. Met ergens anders zijn dan waar je nu bent, ben je nooit hier. Daarmee maak je het jezelf wel heel lastig om te ontspannen. Ontspannen kun je namelijk alleen maar nu. Niet morgen, niet gister, maar nu. En laat ontspanning nu juist zo belangrijk zijn. Vaak zijn we zoveel bezig met alles wat we wel/niet mogen/moeten/willen/kunnen, dat we vergeten dat we er nu ook nog gewoon ‘zijn’.


Vaak denken we dat we met de juiste ingrediënten alle fysieke ongemakken kunnen oplossen en focussen ons daardoor zoveel op voeding dat dit juist weer stress kan opleveren. Voeding reikt echter verder dan alleen het eten en drinken dat je consumeert. Je gedachten, emoties en prikkels van buitenaf (beelden, geluiden en sensaties) zijn ook een vorm van voeding voor je lichaam. Het omvat àlles wat bij je binnenkomt. Dus ook dat schuldgevoel over dat ene koekje dat je extra hebt gegeten, of die situatie waar je zo boos over werd, hebben invloed op je gezondheid.


Dit zeg ik niet met de bedoeling om je méér zorgen aan te praten, maar juist als een gebaar, een uitnodiging om te ontspannen. Juist om de onnodige druk van voeding af te halen en je bewust te laten worden wàt er nu eigenlijk allemaal bij jou binnenkomt. Onderzoek eens wat het met je doet en welke gevolgen je ervaart. Je hoeft je niet volledig van de buitenwereld af te sluiten, maar probeer eens selectief te zijn in wat je toelaat. Ervaar het verschil, langzaam, subtiel, maar zeker merkbaar. Geniet ervan 😊.


Er bestaat een kans dat je dit allemaal vaag vindt. Dat kan, is ook niet erg. Hopelijk heb je dan wel iets aan de foto van het rustgevende gras. Dat ook bij jou groen is.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page