top of page
Foto van schrijverRaischa Hutten

Druk Druk Druk

‘Hoe is het met je?’

‘Ja, druk hè.’


DRUK DRUK DRUK

Wat heb ik een hekel aan die woorden. Van die mensen die pas over 3 maanden tijd hebben om samen een kop koffie te drinken, omdat ze het toch o zo druk hebben.

Toch betrapte ik me er laatst op dat ik deze woorden zelf gebruikte.


Ik was bij mijn opa en oma op bezoek en het was reuze gezellig. Tot ik me realiseerde dat ik me niet meer kon herinneren wanneer de laatste keer was dat ik op visite was geweest. Veel te lang geleden dus! En dat was nog niet het ergste. Om te verklaren waarom ik zo lang mijn gezicht niet had laten zien, verschuilde ik me achter: ‘het te druk hebben’.


Eerlijk is eerlijk. Ik was ook wel druk met andere dingen. De verbouwing (die nu gelukkig is afgerond) had een grotere impact dan verwacht. Maar had ik dan echt nergens een uurtje tijd kunnen vinden om mijn opa en oma een bezoekje te brengen?

Tuurlijk wel! …Als ik wat moeite had gedaan.

En dat is precies het punt. Het is makkelijk om je mee te laten slepen door de waan van de dag. En ja, ik weet heus wel dat we het er allemaal maar ontzettend druk mee hebben. Werk, kinderen, boodschappen, poetsen, tandarts, kapper, facebook, netflix, nieuwssites, youtube, sportclub (goed dat je daar tijd voor maakt 😉). De lijst is eindeloos. Prima, hoor als jij daar gelukkig van wordt. Maar het wordt gevaarlijk als we ‘druk zijn’ gaan associëren met ‘belangrijk zijn’ of ‘er toe doen’.


Uiteindelijk is het een kwestie van prioriteiten stellen. Want wat vind jij nou echt belangrijk? Waar wil jij je tijd aan besteden? Welke activiteiten zijn echt noodzakelijk en welke kun je wellicht vervangen door iets anders (leukers of gezonders)?


De antwoorden op deze vragen zullen voor iedereen anders zijn en juist nu, deze maand, is een mooie tijd om daar bij stil te staan. December is een maand om het juist rustig aan te doen. Na te denken en te evalueren hoe je afgelopen jaar hebt ervaren. Je afvragen waar je blij mee bent en wat je eventueel volgend jaar anders zou willen (doen) – hoppa, heb je meteen je lijstje met goede voornemens voor 2022.


Dus de volgende keer dat je als een op hol geslagen antilope door de winkelstraten dendert op zoek naar alle inkopen voor de feestdagen, vraag je dan eens af waar het voor jou werkelijk om draait 😉.



12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page