top of page
Foto van schrijverRaischa Hutten

Back-up plan voor moeilijke momenten

Bijgewerkt op: 23 feb. 2022



Soms zit het even tegen. Een dag die maar niet wil vorderen en je niks gedaan krijgt. Een dag waarop alles tegen lijkt te zitten en de hele wereld zich tegen je heeft gekeerd. Zo’n mindere dag kan iedereen overkomen en de vraag is hoe ermee om te gaan. Je kunt je ertegen verzetten en proberen er alsnog iets van de maken. Vaak is het echter zo dat hoe harder je vecht, hoe minder je gedaan krijgt en daarmee alleen nog maar meer frustratie in de hand werkt. Effectiever is het om te accepteren dat dit je dag niet is en datgene te doen waar je daadwerkelijk behoefte aan hebt. Helaas denken we al snel dat die behoefte in het suikerschap te vinden is, maar het kan zeker ook anders. Dus in plaats van op de bank te ploffen met een berg troostvoer, hieronder mijn back-up plan voor moeilijke momenten.


Probeer te achterhalen waar de drang naar suiker vandaan komt. Vaak is het namelijk niet zozeer het voedsel zelf, maar waar het voor staat, waar we naar hunkeren. Als je de oorzaak kunt achterhalen, kun je de daadwerkelijke behoefte vervullen. Want ook al denk je dat het alleen gaat om een verlangen naar zoetigheid, vaak is dat niet het geval. En dat betekent dat je jezelf zo vol kunt proppen met snoepjes, koekjes en noem maar op, je zult je niet voldaan voelen, aangezien de daadwerkelijke behoefte niet vervuld is. En als je díe eenmaal duidelijk hebt, kun je daar ook gericht naar handelen. Denk dan bijvoorbeeld aan: rust/slaap, ontspanning, comfort, warmte, liefde of troost. Zodra je inspeelt op wat je nodig hebt, zal de drang naar suiker verdwijnen en kun je opgelucht ademhalen. Met als bijkomend voordeel een grote mate van voldoening, een gelukkig lichaam en een blije geest.


Dus de volgende keer dat het even tegen zit, neem dan een moment te tijd om stil te staan bij de vraag: waar heb ik nu behoefte aan? Je zult zien dat het antwoord elke keer anders kan zijn, maar bijna nooit suiker is. En die ene keer dat je wel echt behoefte zou hebben aan iets zoets? Dat kan zeker. Ook dan geldt, luister naar je behoefte en verzet je er niet tegen. Juist voor die uitzonderlijke gelegenheden deel ik het recept van de ‘magische mugcake’. Puur als noodoplossing dus.


De Magische Mugcake

Meng 1 ei, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel zelfrijzend amandelmeel en ½ eetlepel cacaopoeder in een mok. 1 minuut in de magnetron en klaar! Super simpel. Je kunt de cake garneren met wat blauwe bessen, nootjes, banaan, kaneel of een lepel kwark. Geniet ervan 😊.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page